Lomat ja kuntoutus

Omaishoitajalomat (RAY) ja kuntoutuskurssit (Kela) on tarkoitettu Sinulle, joka autat läheistäsi selviytymään arjessa.

Lähde lomalle

Omaishoitajalomia yhteistyössä

Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry järjestää omaishoitajalomia sosiaalisten lomajärjestöjen, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n ja Hyvinvointilomat ry:n kanssa. Lomat ovat Raha-automaattiyhdistyksen tukemia.

 

 

Omaishoitajalomalla saa pienen tauon arkeen, vertaistukea sekä asiantuntijoiden ajatuksia arjen tueksi. Lomalla on aikaa paneutua omaishoitajan elämässä tärkeisiin asioihin.Osa lomista on tarkoitettu omaishoitajalle ja apua tarvitsevalle läheiselle yhdessä.

”Toivoin lomaltani rentoa yhdessäoloa samanlaisessa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa, vertaistukea, aikaa itselle, lomaa arkisista askareista, saada mennä valmiiseen ruokapöytään ja nauttia kiireettä valmiista ruoasta, tietoa oikeuksista ja vinkkejä arkea helpottamaan ja uusia ystäviä. Sain myös kaikkea näitä ja paljon enemmän.”   


Tarkemmat tiedot vuoden 2017 omaishoitajalomista löydät Lomakalenterista ja Lomaoppaasta.

Kokeile kuntoutusta

Kuntoutuskurssien tavoitteena on tukea omaishoitajan toimintakykyä ja kohentaa elämänlaatua. Kuntoutuskursseilla omaishoitajaa ohjataan löytämään keinoja oman kunnon ylläpitämiseen sekä välineitä oman jaksamisen tueksi. Osalle kuntoutuskursseista voi omaishoitaja osallistua hoidettavan läheisensä kanssa.

Tarkemmat tiedot kuntoutuskursseista löydät Kelan kuntoutuskurssit -sivulta.

Toivotamme rentouttavia hetkiä lomalla tai kuntoutuksessa!